treinvervoer in Spa...
 
Meldingen
Alles wissen

treinvervoer in Spanje mét fiets trailer

 
Donateur

Ik wil in mei vanuit Pamplona, Irun of daar in de buurt met de trein en fiets en fiets trailer (BOB) naar Santiago, om vandaar terug naar Frankrijk te fietsen. Wie heeft hier informatie over?

Citeren
Onderwerp starter Geplaatst : 24 maart 2023 16:06

Dag Johan,

 

In 2019 heb ik een stuk met de trein en fiets gedaan in Spanje. Dat was best wel puzzelen. In mijn blog schreef ik het volgende:

 

Treinen met de fiets in Spanje is niet zo gemakkelijk als in Nederland waar je overal de fiets naar binnen kan schuiven. Je hebt hier verschillende soorten treinen en in sommige kan de fiets (meestal) zo mee (regionale treinen), soms heb je een reservering nodig (media distance treinen) en soms moet de fiets ingepakt zijn, net als in het vliegtuig (HSL lijnen). Ik heb inmiddels veel over de spoorwegen van Spanje geleerd en dat is met name door de hulp van Paul Gieling, een medefietser die in Zaragoza woont. Van hem heb ik de link naar de RENFE website gekregen en ik heb de RENFE Horarios app geïnstalleerd. Een soort van Spaanse reisplanner. Hier heb eindeloos mee zitten plannen en puzzelen.

 

Ik had het voordeel dat ik daar was en ik ben uitstekend geholpen door een dame bij de informatie die redelijk Engels sprak. Als je het vanuit hier wil doen dan zou ik even bij https://www.fiets-mee.nl/ informeren.

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 25 maart 2023 16:19
Donateur

Dank, ik ga het terplekke vragen, 'fiets mee' heb ik al ge contact, kunnen me niet verder helpen.
Waar was jouw 'terplekke'?

BeantwoordenCiteren
Onderwerp starter Geplaatst : 26 maart 2023 16:51

We waren toe in Zaragoza. Heeft een groot station en daardoor ook mensen die kunnen helpen. Bij kleine stationnetjes kan het lastiger worden.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 2 april 2023 19:32