Inderdaad Peter, iedereen maakt zijn eigen keuzes. Dat vindt ik ook zo leuk om te lezen en zo kom ik nog eens op andere ideeën. Even iets anders: bevalt de Trangia je goed? Ik denk er nl. over om mijn msr whisperlite in te wisselen voor een Trangia. Wat zijn de plus- en minpunten voor jou?
Pluspunten: doet het altijd. Relatief compact in te pakken. Brandstof zer breed verkrijgbaar (ik gebruik bio-ethanol, maar in nood en Oost-Europa doet ie het ook op wodka. 😉 en Spiritus is vrijwel overal verkrijgbaar.
Minpunten: langzaam. Maar ik heb vakanti. En het roet onderop de pan, daar moet je wl rekening mee houden. Zeker met bio-ethanol (96%) komt er roet. Dat kan je verminderen door een scheutje water toe te voegen, maar daarmee duurt het nog langer.
Ik zou echt niets anders meer willen.
En heerlijk stil 😀
Hoi Peter, Ik heb in de loop der tijd diverse Trangia adepten gesproken en iedereen zegt min of meer hetzelfde. Reden genoeg voor mij om er binnenkort ook een aan te schaffen. Ik kan erg genieten van koken, dus dat het wat langzamer gaat is geen enkel probleem. Bedankt 🙏 en wie weet komen we elkaar nog eens tegen met onze Trangia’s.
Ja, dat is een groot voordeel.
Ik heb de moderatoren gevraagd of de berichten over de Trangia kunnen worden afgesplitst naar een eigen onderwerp, kooktoestellen.
Peter,
Ik heb het draadje gesplits.
Dank! (Toevoeging omdat een reactie meer dan 10 tekens moet zijn)