zuid-europa in de w...
 
Meldingen
Alles wissen

zuid-europa in de winter

 
Donateur

hallo, ik wil dit jaar van oktober 2023-januari 2024 gaan fietsen. ik denk aan Zuid-Oost Azie (lekker weer), maar vraag mij af of het in Zuid-Europa ook prettig fietsen is in deze maanden. zijn er campings open bijv.? heeft iemand ervaring met fietsen en kamperen in deze tijd in Zuid-Europa?

Citeren
Onderwerp starter Geplaatst : 27 april 2023 10:54
Donateur

Wij, mijn vrouw en ik, werkte in het onderwijs en zijn meerdere malen in de winter op fietsvakantie gegaan. Drie keer in Zuid-Spanje, één keer op Sicilië en net even verder twee keer in Marokko. Onze ervaring is dat er weinig campings open zijn en boeken dus maar eenvoudige hotelletjes of iets dergelijks. Het weer was doorgaans aangenaam. Maar als je drie maanden op vakantie wil en kamperen adviseer ik naar Nieuw Zeeland te gaan of ergens anders op het zuidelijk halfrond. NZ hebben we net achter de rug (10 weken lang; 5000 km) zeer de moeite waard. Vliegen met fiets wel wat prijzig. Vroeg boeken is dan verstandig. Maar het betreft een uitstekend kampeerland.  

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 3 mei 2023 16:59
Donateur

Hallo Willem.

bedankt voor je antwoord. Ik had al het vermoeden dat er in Zuid-Europa weinig campings open waren. Nieuw Zeeland is inderdaad een goede optie, maar daar ben ik al eerder geweest. Zoals het er nu naar uitziet ga ik denk ik naar Laos en Cambodja. 

groetjes, Vivian 

BeantwoordenCiteren
Onderwerp starter Geplaatst : 5 mei 2023 18:25