Welkom, voorstellen...
 
Meldingen
Alles wissen

Welkom, voorstellen.

 
Donateur

Ht lijkt me handig als nieuwe gebruikers zich hier kunnen voorstellen? Ik begin. 😉

Ik ben Peter, 1961, en fiets al heel mijn leven, maar we zijn in 2011 begonnen met echte fietsvakanties met tent door Europa.

Ik werk bij VluchtelingenWerk, en ook mijn vrouw werkt nog full-time, de fietstochtjes beperken zich dus tot weekendjes en een tocht per jaar als we geen andere vakantieplannen maken.

we hebben inmiddels gefietst naar Berlijn en omhoog terug via Usedom en de Oostzeekust, de eerste etappe van Langs Oude Wegen en terug via Parijs en de Van Gogh-route, de Groene Valleienroute, tochtjes langs Duitse rivieren en de afgelopen jaren eigen routes door Nederland.

Dit jaar gaan we met de auto en fietsen achterop naar Zuid-Engeland. We boeken alleen de boot en denken 4-6 campings aan te doen van waaruit we rondjes fietsen en ook veel willen wandelen. Vier weken vakantie… 😉

Tot zover voor nu. 

Citeren
Onderwerp starter Geplaatst : 30 april 2022 08:27
Donateur

Na enig aarzelen (start ik een nieuw topic, of reageer ik op deze) toch voor de reactie gekozen.

Ik heet ook Peter (1955), van onze generatie zijn er heel veel, opvolgers van de vele Pieten in de generaties daarvoor.

Mijn fietsreizen doe ik vaak alleen, maar ook wel samen met mijn vrouw. Als we samen gaan gebruiken we de Nigor Oriole, een ruime maar toch niet te zware driepersoonstent, en als ik alleen reis heb ik de MRS Hubba Hubba HP bij me, inmiddels bijna acht jaar oud. Mijn Exped slaapmat gaf na zeven trouwe jaren vorig jaar de geest en is nu vervangen door de Therm-a-Rest Neoair Xtherm. Voor mijn komende trip naar Rome (nog twee weken!) heb ik het kooksysteem vervangen door de Trangia 27. Ik was de herrie van de Omnifuel wel een beetje zat, en het tragere systeem neem ik voor lief. Ik heb zelden haast als ik onderweg ben.
Ik heb lekker ruim de tijd (bijna 7 weken) voor mijn Romereis (via de route van Reitsma), dus genoeg tijd om onderweg wat te zien en fietsloze dagen in te plannen. Heb er zin in!

Peter

Dit bericht is gewijzigd 2 jaar geleden door Peter van Rijn
BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 30 april 2022 09:45
Donateur

Leuk, te lezen, ga ook naar Rome via de Reitsma route, maar ik zal eerder vertrekken (8 mei) en ik kan er ruim vier weken over doen... Ik heb ook die Hubba Hubba, ben erg benieuwd want het is mijn eerste echte solofietstocht. Dus ik hoop ook wel anderen tegen te komen onderweg.

groeten Connie 

Dit bericht is gewijzigd 2 jaar geleden door Connie Vertegaal
BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 30 april 2022 19:32
Marise reageerde
Donateur

Veel plezier, gaat je vast goed bevallen alleen op reis, mooie tocht om mee te beginnen!🚴

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 1 mei 2022 22:37
Donateur

Hoi ik ben Joram (1981) en werk als technicus in de energievoorziening, getrouwd, 2 kinderen die bijna mee op vakantie kunnen op hun eigen fiets. Samen met mijn vrouw hebben wij naast ons werk een fietsenzaak en helpen we fietsers van alle stromingen met het oplossen van problemen. Mijn reisfiets is een Tout Terrain Amber Road.

Dit bericht is gewijzigd 2 jaar geleden door Joram van der Vorst
BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 5 juli 2022 08:23
Donateur

Hoi allemaal ik heet Ben, (49 jaar)  woon samen met mijn kat Dani en ben sinds mei lid geworden van Europafietsers
Sinds 2013 is er bij mij de aandoening geconstateerd ADCA, maar sta gewoon positief in het leven, door veel te fietsen en te sporten.

in 2027 wil ik op de fiets naar Rome 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 18 juni 2024 09:52