Gpx tracks importer...
 
Meldingen
Alles wissen

Gpx tracks importeren in Mio

 
Donateur

Al heel wat jaren maakt het GPS-team tracks voor onze routes. We doen dat met Garmin Basecamp. De daarin gemaakte sporen exporteren we als gpx-files en stellen ze beschikbaar op europafietsers.nl bij de bijbehorende route. Je kunt ze uploaden/importeren naar je Garmin navigatie apparaat. Nou heb je naast Garmin ook ander fietsnavigatie toestellen zoals Mio, Bryton en Teasy One. Nou maken Mio en Teasy van onze sporen/ tracks intern een route (die af kan wijken van onze sporen). Een tweede nadeel van deze apparaten is dat de tracks maar een beperkte lengte kunnen hebben. Meestal maximaal 150 km. Daarom leveren we apart kortere sporen in de map routerende toestellen. Een gebruiker attendeerde ons erop dat hij de sporen niet kon inlezen in zijn Mio Cyclo 210. Onderzoek met het programma MioShare en CycloAgent en een Mio Cyclo 400 wees uit dat sommige tracks inderdaad niet of niet goed werden ingelezen. Uit contact met de servicedienst van Mio bleek dat er blijkbaar gpx varianten zijn die Mio niet begrijpt. Aanbevolen werd om de tracks te converteren met www.alltrails.com/converter. Voor mij was dat niet de oplossing maar de track uploaden in Komoot en vervolgens de gemaakte route exporteren als gpx gaf wel het gewenste resultaat.
Mijn vraag: zijn er meer donateurs en/of Mio gebruikers die met deze problemen worden geconfronteerd? En hebben zij dan ook een workaround om toch de tracks te importeren en zo ja welke  

Dit onderwerp werd gewijzigd 2 jaar geleden door Moderator Europafietsers
Citeren
Onderwerp starter Geplaatst : 16 juli 2022 18:00
Donateur

Dag Frans,

Dank voor deze post over de problemen met sommige GPX tracks bij de MIO. Voor ons een herkenbaar probleem. Recent hebben wij de Groene Valleien route gefietst en de GPX files van de route ingelezen op onze MIO Cyclo 215. Zes van de zeventien bestanden konden niet worden ingelezen. We waren nog niet eerder met dit probleem geconfronteerd en hadden nog geen oplossing. Dank dus voor je tip om de tracks via Komoot te uploaden en vervolgens het bestand te exporteren!

Groet, Dirk

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28 juli 2022 08:35
Donateur

Heb weliswaar geen Mio, maar ik gebruik vaak https://www.gpsvisualizer.com voor klusjes aan gpx-files.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28 juli 2022 12:50
Donateur

Ook bij de route Fietsen naar Praag bleek dat sommige PPX bestanden niet konden worden ingelezen op onze MIO. Wij hebben de suggestie van Frans toegepast (de betreffende tracks uploaden in Komoot en vervolgens de gemaakte route exporteren als gpx) en dat werkte prima!

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 25 augustus 2022 11:11