Fietsen naar Tallin...
 
Meldingen
Alles wissen

Fietsen naar Tallinn Estland

 
Donateur

Wie heeft er ervaring met fietsen via de R1 naar Tallinn in Estland. Idee is om naar Tallinn te fietsen of naar Tallinn te vliegen en terug te fietsen.

Citeren
Onderwerp starter Geplaatst : 26 november 2023 01:00
 Anno
Donateur

Als onderdeel van een rondje afgelopen jaar naar Tallinn gefietst. Maar alleen een klein stukje in Polen gebruik gemaakt van de R1. Nu fietsen in Rusland me geen optie lijkt, leek, vanaf ongeveer Bydgoscz een eigen route gemaakt eerst richting Vilnius. En zo dwars door Litouwen en Letland naar Tallinn. Ook de R1 niet gevolgd langs de grenzen met Belarus en Rusland, ook dat leek me minder handig m.b.t. spanningen. Zelf in het binnenland redelijk veel militair materieel gezien.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 10 februari 2024 12:40
Donateur

Dank voor je reactie Anno. Kaliningrad inderdaad geen optie. Code oranje. We denken/ puzzelen er nog even over. Had gehoopt op een veerboot van Gdansk naar Klaipeda maar helaas niet mogelijk.

 

BeantwoordenCiteren
Onderwerp starter Geplaatst : 23 februari 2024 22:47
Donateur

Ik heb lang geleden (2004) de R1-route gedaan, vanuit Polen door Litouwen, Letland en Estland naar Tallinn. Dat was toen goed te doen, soms fietspaden en soms vluchtstrook, soms loopt er ook nog een kleinere weg tussen de grote weg en de Oostzeekust die op een kaart niet zo duidelijk te vinden is.  Wel is er nu ongetwijfeld (veel) meer (vracht)verkeer gekomen op die hoofdroute en dus drukker. Riga is een prachtige stad en Tallinnn ook, heel anders; middeleeuws centrum en volop kinderkopjes. Doe ook de lieve en rustige eilanden Saaramaä en Hiiuama aan; fraai fietsnet en prima bootverbindingen.  Succes met de voorbereidingen.

Johan Jambroes

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 19 maart 2024 12:29