Zweedse westkust, H...
 
Meldingen
Alles wissen

Zweedse westkust, Helsingborg naar Oslo

 
Donateur

Ik wil komende zomer graag een fietstocht maken langs de Zweedse westkust van Helsingborg naar Oslo. Ik ben  inmiddels op de hoogte van het boekje Kattegatleden van Bikeline. Dat boekje gaat over het traject Helsingborg-Göteborg en bevat, neem ik aan, informatie over route en overnachtingsmogelijkheden. Ik wil graag weten of er een vergelijkbaar boekje bestaat voor het traject Göteborg-Oslo. Mocht zo'n boekje niet bestaan, is er dan iemand die ervaring heeft met fietsen in Zuidwest-Zweden, met name de North Sea Cycle Route daar of een route van Komoot in dat gebied? En is die persoon dan bereid via telefoon of e-mail enige ervaringen uit te wisselen?

 

Citeren
Onderwerp starter Geplaatst : 3 februari 2023 14:35

Dag Ruud,

Ik heb dat deel niet gefietst en kan je dus geen ervaring meegeven. Maar mocht je routes/tracks zoeken van de NSCR dan zijn die volgens mij te downloaden op de pagina van deze route: https://www.europafietsers.nl/fietsroutes/eurovelo-12/

Naast de tracks zijn er ook brochures van de route. Mogelijk heb je daar wat aan voor jouw stukje.

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 9 februari 2023 16:33
Donateur

Beste Hans,

 

Dank dat je de moeite neemt mijn vraag te beantwoorden. Ik ken de brochures, heb reeds de gpx-bestanden en weet dat er een routeboekje Kattegatleden (over het zuidelijke stuk Helsingborg - Göteborg) is. Ik was benieuwd naar ervaringen met het gedeelte Göteborg - Oslo en dan vooral m.b.t. eventuele onverharde gedeelten en met overnachtingen (in hotels, B&B's e.d.).

BeantwoordenCiteren
Onderwerp starter Geplaatst : 11 februari 2023 17:31
 Dave
Donateur

Dag Hans, begin Juni fiets ik vanaf Borås richting/via Göteborg naar Oslo om aansluitend de Olavs route naar Trondheim te fietsen. Wellicht kan ik dan een deel van je vragen beantwoorden. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28 februari 2023 22:54