Route naar Zuid-Dui...
 
Meldingen
Alles wissen

[Opgelost] Route naar Zuid-Duitsland . . . . . . Limes of Reitsma ??

 
Donateur

Hallo,

Volgend voorjaar wil ik een begin maken met mijn fietstocht naar de Zwarte Zee. Onlangs begonnen met het voorbereiden van het eerste stuk, naar Wenen. 

Ik twijfel over welke route ik door Duitsland zal nemen, tot aan ongeveer Augsburg / Regensburg......                "De Limes" of het eerste deel van "Reitsma's route naar Rome".

Is er hier misschien iemand die ze beiden al eens gefietst heeft en weet welke route mooier is of andere verschillen weet ??

Alvast dank !!

Citeren
Onderwerp starter Geplaatst : 22 mei 2022 09:50
Donateur

Hallo ik heb beide routes gefietst. Beide routes zijn mooi, maar de Limes heeft een leuk thema en gaat door zeer fraaie delen van Duitsland, Midden Rijn, na Mainz routes langs fraaie rivieren en riviertjes. Rothenburg ob der Tauber enz. Bij de route van Reitsma ga je toch wat uit de richting en vind ik hier en daar toch wat saaier.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 13 juni 2022 17:27
Donateur

Gerrit,

Dankjewel voor je duidelijke reactie !

BeantwoordenCiteren
Onderwerp starter Geplaatst : 13 juni 2022 18:53
Donateur

Ik heb ze ook beide gefietst. Ik kan daar nog aan toevoegen, of tegenover zetten, dat Reitsma vanaf Roermond de Rur een tijd volgt en vervolgens via een toch wel fraaie route (vond ik) bij Remagen aan de Rijn uitkomt. Daarmee sla je steden als Keulen en Bonn over, maar ook wat lelijker stukjes industrieel gebied langs de Rijn.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 4 juli 2022 20:10
Donateur

Hé Peter,

 

Dankjewel 👍 

Ik neem dit zeker mee in mijn planning !

BeantwoordenCiteren
Onderwerp starter Geplaatst : 5 juli 2022 17:10