Midden Frankrijkrou...
 
Meldingen
Alles wissen

Midden Frankrijkroute

 
Donateur

Wie kent het niet.. in het najaar meteen weer plannen maken voor een volgende fietsreis...

Graag zou ik eens de Midden Frankrijkroute fietsen vanaf Bordeaux. Met als toetje de Zwitserse Juraroute (7) tot Basel er aan vast.

Nu heb ik vorig jaar de 'Groeneweg' in mijn eentje gefietst en vond dit fantastisch. Ook de Ardennen, opgedeeld in wat kortere etappes gingen conditioneel prima.

De midden Frankrijkroute wordt genoemd als één van de zwaarste routes van de europafietsers. Ik fiets niet heel veel, maar heb wel een goed hardloopconditie. Ik ben zeker geen echte berggeit, raden jullie deze route dan af? Vooral de schoonheid van de route, met de mooie uitzichten in de bergen trekt me zo aan! 

Raden jullie eerst een andere route in frankrijk aan? Of is deze wel te doen?

Ik fiets met volledige bepakking, tent etc..

 

 

 

Citeren
Onderwerp starter Geplaatst : 11 oktober 2022 12:01
Donateur

Als je met de midden Frankrijk route de "Oude Wegen" bedoelt moet je die zeker doen. Hoewel niet gemakkelijk, zeker niet het Centraal Massief, is de route prachtig. Je komt door allerlei historische plaatsen en langs mooie weggetjes met fraaie uitzichten. Kortom, de moeite van de af en toe steile hellingen wordt ruimschoots beloond.

Ik heb hem zelf een aantal jaren geleden gereden en ik ben een wat oudere fietser maar heb hem wel met volle bepakking + tent gereden. Als ik het kan, denk ik dat iedereen het kan, als je maar een beetje getraind bent.

Veel plezier alvast.

Vera

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 14 oktober 2022 13:23
Donateur

Hoi Vera,

De Middenfrankrijkroute is eigenlijk een deel van de Ring 3. Europafietsers houdt deze route bij en er is een boekje van. Hij loopt van bordeaux tot Genève. Het is vanuit de luie stoel altijd lastig in te schatten of een route fijn is om te fietsen of net iets te zwaar zal zijn. Naar 'de oude wegen' zit ik ook te kijken. Die lijkt me interessanter qua landschap en historische plaatsen dan de st.Jacobsroute. Inderdaad een beetje trainen van te voren zal vast helpen. Bedankt voor je reactie. 

 

BeantwoordenCiteren
Onderwerp starter Geplaatst : 14 oktober 2022 18:38
Donateur

Zelf zit ik te kijken naar het volgende rondje:

Oude wegen vanaf Nevers t/m Cahors, dan Midden Frankrijk route tot aan Groene weg, Dan dus Groene weg tot aan Marnay en dan vervolgens Euro velo 6 richting Nevers.

Zelf woon ik in Frankrijk en fiets hier veel (ook veel hardlopen). Ik denk, als ik de hoogte profielen bekijk van de Midden Frankrijk route, het geen probleem moet zijn. Beperk je dagroutes in het begin tot 1 grote klim en als dat gemakkelijker gaat, breid je het uit.

Gedurende de route bouw je vanzelf klimgeitconditie op 😉

Ik zou het dus doen, zeker gezien je huidige sportieve inspanningniveau. Veel plezier met het voorbereiden.

Dit bericht is gewijzigd 1 jaar geleden door Bas Moreau
BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 3 november 2022 12:19
Donateur

Beste Bas,

Dat klinkt ook als een prachtige route! En dan heb je mooi een rondje gemaakt. Hoeveel km is deze route ongeveer denk je? Misschien is dat voor mij ook nog eens een leuke optie. Frankrijk is een prachtig fietsland.

Ik zag inderdaad al de ik over het centraal massief gewoon wat kortere dagetappes moet doen. En dan komt't vast goed. En als het tegenvalt kan ik altijd nog de trein naar Basel nemen vanaf Geneve. En het Jura deel laten zitten.

Bedankt voor je tips!

 

BeantwoordenCiteren
Onderwerp starter Geplaatst : 7 november 2022 14:08
Donateur

De Midden-Frankrijkroute is niet dezelfde als ''Langs Oude Wegen''!
De Midden-Frankrijkroute gaat van Genève naar Bordeaux, Langs Oude Wegen van Maastricht / Aken naar Oleron-St. Marie, dus noord-zuid.

De Midden-Frankrijkroute vond ik een mooie route. Voldoende afwisseling. Wel een stuk of 4 - 5 klimmetjes naar 1000 - 1200 meter. Maar als je geen haast hebt prima te doen.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 5 december 2022 14:15
Donateur

Hoi Vera,

Deze route is denk ik zo'n 1250 km. Meestal rijd ik 100 a 120 km per dag en bij Cahors had ik een rustdag in gedachte. Dus een 2 weken.

Dit bericht is gewijzigd 1 jaar geleden door Bas Moreau
BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 16 februari 2023 10:18
Donateur

Als routebeheerder meld ik het volgende:

Het is een zeer afwisselende mooie route. Hij is zwaar op het deel door het Centraal Massief. Houd je je aan de raad om daar niet meer dan gemiddeld 50 km per dag te rijden, dan is het prima te doen. Als je alternatief via de ViaRhôna neemt aan het eind richting Genève, dan is het goed te doen. Houd je van klimmen. dan neem je uiteraard de originele versie. Veel plezier met deze route. Mijzelf viel op, dat de Katharen-Basken route gemakkelijker was dan de Midden Frankrijk route.  Beide routes gaan voor een deel door de bergen.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 10 april 2023 18:35
Donateur

Hoi Johan,

Bedankt voor de tip. Ik zal me zeker houden aan die 50 km per dag voor het centraal massief. Het lijkt me ook zo'n mooie afwisselende route! Al helemaal zin om te gaan. 

BeantwoordenCiteren
Onderwerp starter Geplaatst : 24 april 2023 16:07