Combinatie Ems- en ...
 
Meldingen
Alles wissen

Combinatie Ems- en Lippe-route

 
Donateur

Beste fietsvrienden,

wij willen graag komende zomer (juni, drie weken) de combinatie van Ems- en Lippe-ruite rijden. De boekjes en GPS-tracks hebben we. 

We willen vanuit Groningen of iets zuidelijker doorsteken naar het oosten tot we de Ems tegenkomen, dan Zuidwaarts (dus tegen de formele richting in) naar de bron rijden, daar doorsteken naar de Romer-Lippe route, die tot Xanten volgen en dan doorsteken naar Nijmegen en naar huis fietsen (minder dan een dag) of doorfietsen naar Almere, waar we de auto ws bij familie achterlaten.

Zijn er ervaringen en tips voor langs deze route? En dan bedoel ik leuke stadjes en campings die een rustdag waard zijn, of zelfs het afwijken van de route, is er een mooie route van de bron van de Ems naar de Lippe (doorsteekje), enz. 

We fietsen op gewone niet elektriscche fietsen, willen 60-90 km per dag fietsen (tijdig op de camping in de middag). Wij houden ervan om mooie, niet te drukke historische stadjes te bezoeken, te wandelen en fietsen door de natuur, af en toe een terrasje, rustige niet te grote campings, maar soms een terrasje of restaurant op (loopafstand van) de camping is ook wel fijn. Zwemmen in natuurwater (de Ems bijv) is geen eis, maar wel een grote aanbeveling!

We horen graag jullie ervaringen en aanbevelingen. Alvast dank!

Citeren
Onderwerp starter Geplaatst : 11 januari 2023 17:30